Prof. Dr. Hulusi Barlas ‘’Beşikten Beşiğe Yeni Bir Atık Bakış Açısı Getiriyor’’



Beşikten beşiğe tasarım konseptine göre dünya çapında yaklaşık 600 ürün üretildi. Kompostlama, yani yaşam döngüsü, tişörtler, ofis koltukları, hava temizleme paspasları, spor ayakkabıları ve mimari yapılar da dahil her alanda bu uygulama gerçekleştirilmeye çalışıyor.

Profesör Dr. Hulusi Barlas, Avrupa'daki ve özellikle Çin'deki birçok şirketin rekabet avantajı elde etmek için ürünlerini Beşikten Beşiğe göre yeniden tasarladıklarını belirtiyor. Sanayi devrimine tam zamanında yetişebilmek için bu kavramın ciddiye alınması gerektiğini vurguluyor.
EPEA Türkiye Cradle to cradle için, özellikle Beşikten Beşiğe konseptine göre önemli bir revizyon yapmak için Holding bünyesinde halihazırda üretilen bazı ürünler üzerinde çalışmaktadır.
Mevcut ürünlerin yeni bir anlayışla yeniden yapılandırılması, böylece biyolojik ve teknik döngülere sokulması planlanmaktadır.

EPEA Türkiye Ofisi Direktörü Prof. Dr. Hulusi Barlas beşikten beşiğe (C2C) tasarım konseptinin üç prensibini şöyle sıralamaktadır: Birincisi 'atık = yiyecektir. Bu nedenle atık kavramı ortadan kalkar. İkincisi temel olarak güneş enerjisini (doğrudan veya depolanmış / dönüştürülmüş formlar) kullanır ve üçüncüsü ise biyolojik ve kültürel çeşitliliği desteklemektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TP-Link Nedir?

Liyakatsizlik Ne Demektir?

Serçe Akademi Fiziksel Programlama Dersleri