VDS NE İÇİN KULLANILIR?




Hiçbir kesintiye uğramadan çalışması için tasarlanan bilgisayarların yani bir diğer ismi ile sunucuların internet sitelerini barındırma şekillerine göre değişik sunucu türleri bulunur. VDS al işlemini gerçekleştirmek isteyen kimselerin aklında ise aynı soru bulunmaktadır. VDS ne işe yarar?
Aslında yukarıda VDS’in çalışma sisteminin bir özetini vermemize rağmen gelin bu sistemin ne işe yaradığını biraz daha açıklayalım. Sanal sunucular arasında en verimli sanal sunucu olan VDS bir diğer adı ile Sanal Atanmış sunucu sanallaştırma teknolojisi ile bir sunucunun donanımının tamamen birbirinden bağımsız bir şekilde küçük sunucular haline bölünmesidir.

Bunun yanı sıra internet sitesini bir VDS sunucu üzerinde barındırmakta olan web sitesi sahipleri kendileri için özel ayrılmış olan ram ve işlemci gibi kaynaklara sahip olmaktadır. Bu durum sadece VDS üzerinde çalışan siteler için geçerlidir. Diğer internet sitelerinin sahipleri bu kaynakları kullanamamaktadır.
Sanal sunucu al işlemini gerçekleştirmek isteyen kişilere tavsiye edeceğimiz en iyi sunucu VDS’tir. Zira yukarıda saydığımız özelliklerin yanı sıra çalışma hızı bakımından da rakipleri ile arasında büyük farklar bulunmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TP-Link Nedir?

Liyakatsizlik Ne Demektir?

Serçe Akademi Fiziksel Programlama Dersleri