Domain Whois


      
 Domain bir internet sitesine kolayca erişmek için sitenin sahip olduğu isim ve uzantının birleşimi olup alan adı anlamına gelmektedir. Kullanıcıların internet aramalarında akıllı arama sonucunda domain ile içerik benzerliği olan siteler ön plana çıkmaktadır. Bu yüzden domain seçilirken sunulan hizmete benzer isimlerde domain seçmek daha mantıklı olacaktır.

   Domain al arayışında bulunanlar domain hakkında bilgi sahibi olmadan bu işlemi gerçekleştirmemelidir. Öncelikle domain sorgulama yapıp alacakları domainin kullanılıyor olup olmamasına bakmalıdırlar. Domain kullanılıyor durumda ise yeni domain edinmek için alternatifler arasından seçim yapmak yapılması gereken işlemdir. Uygun domain seçildikten sonra kişisel bilgiler ve iletişim adresleri doğru girilmelidir. Aksi takdirde  domain whois sorgulama ile domain ve IP adresi sorgulama aşamalarında adresinizin güncel olmadığı anlaşılmaktadır. Evrensel domain otoritesi ve yönetimi olan ICANN güncel olmayan adreslere sahip domainleri askıya almaktadır.

   Domain whois sorgulama ile domaini kullanan firma hakkında fikir edinilebilir, kuruluş tarihi, kuruluşu ve firmanın durumu hakkında bilgi sahibi olunabilir. Bu yüzden whois domain kullanımı için sanaldan gerçekliğe açılan penceredir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TP-Link Nedir?

Liyakatsizlik Ne Demektir?

Serçe Akademi Fiziksel Programlama Dersleri