Her Yaştaki Hastaya Ortodonti Tedavisi Uygulanabilir Mi?



Ortodontik tedavi ile ilişkili birçok bilinen hata vardır. Bu yanlış düşünceler nedeniyle, birçok hasta tedavi edilmekten korkmaktadır. Hasta ortodontik tedavinin çok uzun ve ağrılı bir süreç olduğunu, ileri yaştaki kişilerde tehlikeli olabileceğini ve birçok yanlış düşüncesi olabileceğini düşünebilir. Bununla birlikte, bugün uygulanan teknoloji sayesinde, her yaştan hasta ortodontik tedaviden yararlanabilir.
Yaşlılıkta ortodontik tedavi yoktur: belirli bir yaşın üzerindeki birçok hastada bu fikir vardır. "Şimdi yaşıyorum, benim için çok geç." çok kötü bir düşünce. Bununla birlikte, bu tedavi için yaş sınırı yoktur. Günümüz teknolojisi ve fırsatları ile ortodontik tedavi her yaştan insana kolaylıkla uygulanabilir. Hastanın diş dokuları sağlamsa ve tedaviden sonra uyulması gereken kuralları takip edebileceklerini düşünüyorsa, her yaşta ortodontik tedaviye sahip olabilir.
Ortodontik tedavi özellikle yaşlılar için faydalıdır. Çünkü çarpık dişler nedeniyle dişlerin temizlenmesi kolay değildir. Kolay temizlikte ara yüz çürükleri görülebilir. Ortodontik tedavi sayesinde ara yüz boşluklarının ortaya çıkmasını önleyecek ve dişlerinizi çok daha kolay temizleyeceksiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TP-Link Nedir?

Liyakatsizlik Ne Demektir?

Serçe Akademi Fiziksel Programlama Dersleri