Tabela Çeşitleri Nelerdir?


 Tabela tercihinizi netleştirdikten sonra aşağıdaki tabela türlerine göz atmanız gerekmektedir.

Işıklı Tabela: Çeşitli aydınlatma malzemeleri kullanılarak tasarlanan ışıklı tabela çeşididir. Bu malzemeler arasında neon, led ve ya floresan tercih edilebilir.

Kutu Harf Tabela: Şirketlerin isim ve logolarını kesip, harf haline getirilen kutu harf tabelalardır. Işıklı ya da ışıksız olarak iki seçenek sunar. Pleksi, alüminyum ve krom olarak üç çeşidi bulunur.

Kayan Yazı Tabela: Sabit yazı tabelalarının ledlerle işlenmiş halidir. Bu tür tabelaların ışık seviyesi tercihe göre, yüksek bir şekilde tasarlanabilmektedir. Yanıp sönen ve hareket eden ışıklar insanlar üzerinde daha büyük bir etkiye sahiptir. Bu bilgi yönünde led tabela seçeneği farklı animasyon teknikleriyle zenginleştirilebilir.

Vinil (Branda) Germe Tabela: Dijital baskı ile tasarlanan brandanın dört köşesinden gerilerek, önceden hazırlanan ve içinde aydınlatma düzeneğinin bulunduğu alüminyum kasa üzerine kapatılması ile oluşturulan tabeladır.

Alüminyum Tabela: Görsel olarak ve dayanıklılık yönünden en çok tercih edilen tabela çeşitlerinden biridir. Işıklı ve ışıksız olarak tasarlanabilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TP-Link Nedir?

Liyakatsizlik Ne Demektir?

Serçe Akademi Fiziksel Programlama Dersleri